Press "Enter" to skip to content

Kaffemaskin för pod/kapslar

Sverige är det mest kaffedrickande landet i världen näst efter Finland, som är ett strå vassare än oss. Faktum är att nordens länder toppar listan av kaffekonsumtionen i världen när det gäller snittet per person och dag. Det finns nästan ingen företeelse eller kultur som är så etablerad i vårt land som just kaffedrickande och fikapauser.

Vi dricker kaffe vid alla tillfällen – till frukost, 11-kaffe på förmiddagen, kaffe efter lunch, 3-kaffet, kaffe efter middag och ibland till kvällsmackan. Under de senaste 20 åren har trenden för kaffedrickande gjort en ny vändning då nya cafékedjor började dyka upp i Sverige, då takeaway-kaffe i pappersmuggar blev trenden med kaffesorter som espresso, café latte och cappuccino.

Det gjorde att vi fick en helt annan inställning till kaffet, både hur vi dricker det och när vi dricker det. Försvann gjorde de vanliga kaffekopparna och ersattes med muggar. Den nya sortens kaffe hade mycket mer arom och smakade mer kaffe och man kunde variera sitt kaffe med olika spännande smaker. Dessutom om man tillsätter ångvispad mjölk och socker i kaffet tar man kaffeupplevelsen till en helt ny nivå. Den nya kaffetrenden kom för att stanna.

Kaffekulturen i Sverige

Från början var kaffe en rikemansdryck och dracks av kungligheter och de riktigt välbärgade i samhället. I mitten av 1700-talet kostade kaffet lika mycket som en drängs årslön och tack vare det höga priset blev kaffedrickande en statusmarkör för det fina folket i samhället.

I början av 1900-talet tog kaffedrickandet i Sverige riktig fart, när caféer började poppa upp som svampar ur jorden överallt i samhället. Idag dricker vi kaffe överallt- på jobbet, hemma, hos vänner, på caféer, och på restauranger. På många arbetsplatser erbjuder man obegränsad tillgång till gratis kaffe för sina anställda. Många arbetsplatser hyr stora kaffemaskiner där du kan välja hur du vill ha ditt kaffe med några knapptryckningar.

Hur funkar en kapselmaskin?

Med vår nya livsstil då vi ofta tar med oss en mugg kaffe när vi är på språng kräver också att det måste gå fort att tillverka vårt kaffe. Allt fler ville ta med sig kaffet hemifrån för att slippa köpa dyrt kaffe på bensinmackar och caféer. Snart var butikerna fulla av olika typer av kaffemaskiner och snabbaste kaffet får man med en kaffemaskin för kapslar. Det som utmärker en kaffemaskin mot andra apparater som brygger kaffe är att du brygger kaffet med ett enda knapptryck.

Kaffemaskiner för pod eller kapslar är den enklaste av alla kaffemaskiner, de har också andra namn som: kapselmaskin, espressomaskin för pods, kaffekapselmaskin och kaffemaskin med kapslar. Men alla har samma funktion och gör samma sak, du brygger ditt kaffe med ett eller några enkla knapptryck. Vill du förenkla det för dig då du snabbt känner för att ta en kopp kaffe är denna typ av kaffemaskin perfekt för dig.

Hela idén med en kaffemaskin med kapslar är att man har förenklat tillagningsprocessen med kaffebryggandet så att det blir så enkelt och snabbt som möjligt. Du brygger ditt favoritkaffe med några knapptryckningar. Kapslarna finns i en mängd olika smaker och finns att köpa lite överallt. Fördelen med kapselbryggning är att kaffet blir exakt som du vill ha det, varje gång utan undantag.

Vilken typ av kaffemaskin ska man välja?

Att välja kaffemaskin är inte lätt eftersom det finns ett hav av olika kaffemaskiner idag. Allt beror på vilka krav du har på din kaffemaskin förutom att den ska vara snabb. Frågor som är bra att ställa innan man bestämmer sig är hur stor får den vara, vilken plats har jag i köket? Har du behov av en maskin med ångrör för att göra kaffedrycker med mjölk, då kan du utesluta de maskinerna utan ångrör. Här är lite andra saker på maskinen som är bra att ha lite koll på innan du väljer en kaffemaskin.

 • Bryggningstiden för en kopp
 • Uppvärmningstiden
 • Ljus- och ljudindikationerna
 • Enkel rengöring – vilka delar
 • Automatisk avstängning
 • Hur stor är vattentanken
 • Varningsklocka vid låg vattennivå
 • Ställ för kapslarna
 • Var kan kapslarna inhandlas
 • Vad är priset per kapsel
 • Vattentemperaturen